Bitdefender, predicții pentru 2020: atacurile cibernetice vor fi mai sofisticate, știrile false ar putea afecta alegerile din SUA

Recent, Bitdefender a anunțat că, până la încheierea anului 2019, numărul atacurilor cibernetice vor crește semnificativ față de anii anteriori, dar a și oferit o privire în amănunt asupra modului în care va arăta 2020 din punct de vedere cibernetic.

Compania explică că este de așteptat ca pericolele informatice vor crește, hackerii dezvoltându-și modalitățile de operare. În plus, experții susțin, într-o postare de pe blog, că va fi mult mai dificil de combătut acest fenomen.

Totodată, specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender susțin că tehnicile de manipulare a publicului vor continua să se dezvolte și chiar vor fi folosite de către organizațiile criminale. În acest context, echipa companiei afirmă că este în pericol și procesul decizional din Statele Unite ale Americii, ce urmează să aibă loc în 2020, din cauza încercărilor de influențare a consumatorilor.

„Alegerile prezidențiale ale Statelor Unite din 2020, un eveniment de extremă importanță, pot da naștere, de asemenea, falselor știri și înșelătorii. Afirmațiile privind interferențele din statele externe au generat controverse intense în ultimele alegeri prezidențiale, iar mijloacele de securitate și mass-media vor putea observa mai multe profunde și știri false în 2020”, se afirmă în raport.

Alte predicții făcute de Bitdefender pentru anul ce urmează se referă la: ”actorii statali vor folosi din ce în ce mai mult războiul cibernetic, cel puțin secret”, ”lupta împotriva cenzurii guvernamentale (lupta pentru confidențialitate) se va intensifica”, ”targeted ransomware”, ”atacuri FinTech” și altele.

Citiți toate afirmațiile făcute de compania românească AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *