USR ar vrea un fost jurnalist la conducerea radioului public, PLUS are alt nume în minte

Coaliția de guvernare negociază, în prezent, instituțiile pentru care vor face numiri – printre care se numără și Societatea Română de Radiodifuziune, condusă în prezent de Georgică Severin.

Conform informațiilor G4Media, propunerea Uniunii Salvați România pentru șefia SRR ar fi Liviu Popescu, care în prezent este consultant în comunicarea strategică. În trecut a fost producător BBC România, dar și redactor-șef la TVR.

Totuși, PLUS și-ar dori pe altcineva în funcția de șef al radioului public. Este vorba despre Gabriel Basarabescu, în prezent membru al Consiliului de Administrație. Amintim că, în 2016, acesta afirma că sunt comune ”derapajele”, ”cenzura” și ”presiunile” la Radio România, după ce i-ar fi fost luată o emisiune pentru că nu respecta formatul – care prevede interviuri scurte.

„Doua dintre aceste materiale lungi l-au avut ca interlocutor pe premierul Dacian Ciolos: primul interviu, de aproape o ora, acordat de seful guvernului dupa numirea in functie, respectiv un interviu de peste 20 de minute, difuzat cu doua emisii inainte sa fie schimbat realizatorul matinalului. Pentru acesta din urma, unul dintre sefi i-a reprosat realizatorului: «Sa stii ca in 3-4 minute se pot face interviuri din care ies mai multe stiri decat s-au scos din acel material de 20 de minute.» Un alt interviu lung, cu Dumitru Bortun, a fost difuzat imediat dupa tragedia de la Colectiv. Acestor interviuri li s-au mai adaugat altele cateva care au avut o durata mai mare decat cerea conducerea radioului, dare care aveau teme semnificative, precum summitul NATO de la Varsovia”, scrie Hotnews.

USR îl vrea pe Mircea Toma în CNA

Președintele ActiveWatch, Mircea Toma, a fost numele înaintat de USR pentru Consiliul Național al Audiovizualului. Supleantul acestuia este, conform comunicatului formațiunii politice, Dan Radu.

„USR PLUS și-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliției de guvernare reforma Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale.

În contextul în care urmează să fie făcute noi desemnări pentru anumite poziții disponibile în cadrul CNA, USR PLUS a anunțat, încă de la începutul anului, că va face din această numire un proces transparent, bazat pe consultări și competențe. USR PLUS va propune întotdeauna profesioniști în funcții publice.

Prin umare, îl susține pentru poziția de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul și integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, se arată în comunicatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *