”Camera de război” a Facebook a rămas goală la numai două luni de la lansare
Cum s-a gândit Facebook să lupte cu propaganda și dezinformarea din timpul alegerilor? A deschis o ”Cameră de război” (War Room), pe care acum a închis-o după numai două luni.
Așa-zisul proiect special al companiei conduse de Mark Zuckerberg dorea să aducă împreună angajați din diferite echipe împreună pentru a identifica rapid și remedia probleme precum dezinformarea în timpul alegerilor midterms din SUA – și nu numai, conform Gizmodo.
Cu toate astea, ”Camera” avea să ia sfârșit la numai două luni de la lansare, pe motivul că nu a avut niciodată scopul de a fi permanentă. Imediat după ce povestea a luat amploare, Facebook și-a modificat declarația, afirmând că va folosi în continuare ”tactici” folosite de War Room. Compania lui Zuckerberg n-a putut însă să definească care sunt acestea.
„Efortul camerei de război se concentrează în mod specific asupra problemelor legate de alegeri și este conceput pentru a răspunde rapid la amenințări precum eforturile de suprimare a alegerilor și dezinformarea civică. A fost un efort eficient în timpul recentelor alegeri din SUA și Brazilia și intenționăm să extindem efortul de a merge mai departe pentru alegerile din întreaga lume”, a mai spus Facebook, într-o declarație ulterioară.
Articole asemănătoare
Forțele israeliene au arestat un jurnalist palestinian din Cisiordania
Cum poate Threads să câștige teren în fața Twitter
Gestul unui jurnalist la adresa unei victime, taxat de un post celebru de televiziune
Rusia atacă cu rachete de croazieră toate marile orașe ale Ucrainei. Sunt vizate centrele urbane și cu valoare culturală sau simbolică, la o oră de vârf
Noul consilier guvernamental AI, Ion, sub lupa presei străine: „Dezavantajele lui Ion, consilierul AI?”