Piața criptomonedelor suferă în continuare. Bitcoin a scăzut sub 19.000 de dolari
Piața crypto nu reușește să scape de contractarea care a început în această vară. Majoritatea marilor monede virtuale au înregistrat azi scăderi sub nivelul de referință obișnuit. Ca de obicei, cea mai afectată de efectele iernii crypto este Bitcoin.
Resimțită cu adevărat de la mijlocul lunii iunie, iarna crypto s-a dovedit neîndurătoare cu monedele virtuale care au cunoscut succes în anii trecuți. Inflația, dobânzile uriașe și incertitudinea din piață stau la baza scăderii masive înregistrată de piața criptomonedelor.
Bitcoin, cea mai mare victimă
Dacă la începutul verii toată lumea era cu ochii pe Bitcoin să nu scadă sub 20.000 de dolari (lucru care s-a întâmplat, însă valoarea fluctua constat), astăzi moneda s-a plasat mult sub 19.000 de dolari. Confrom Reuters, Bitcoin a atins un record negativ pentru ultimele trei luni și a coborât până la 18,387 de dolari per unitate.
Nu e sfârșitul lumii, însă această iarnă crypto se dovedește a fi una dintre cele mai dure pe care moneda virtuală o înfruntă.
Nimeni nu scapă
Nici restul pieței n-o duce mai bine. A doua cea mai mare criptomonedă, Ether, suferă la rândul ei pierderi semnificative. Reuters relatează că moneda se află la valoarea de 1.285 de dolari, adică o scădere de peste 10% comparativ cu ziua de ieri. Multe alte criptomonede mai mici se află aproape de pragul critic.
„Dacă ne uităm la peisajul actual, atât din punct de vedere fundamental, cât și tehnic, nu arată prea bine. Nu există niciun element catalizator de creștere imediată care să susțină această piețe și să aducă o mulțime de bani noi și lichidități”, a declarat pentru Reuters un manager de rang înalt al unei platforme pentru criptomonede.
Scăderea actuală ar fi înrăutățită de declarațiile șefului Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA, care a atras atenția ca noua structură de generare a criptomonedelor propusă de Ether (The Merge, care e menită să taie din emisiile de CO2 rezultate în urma generării de noi monede virtuale) poate fi supusă unor noi regulamente.
Nu există nimic concret în momentul de față, însă incertitudinea cu privire la posibilele noi măsuri guvernamentale reprezintă o altă presiune pe care piața o înfruntă, pe lângă iarna crypto.
Articole asemănătoare
Propaganda ISIS folosește o nouă armă în mediul online: emoji-urile
Presa din România a preluat afirmațiile înșelătoare despre ”reclasificarea” pericolului COVID de către Norvegia
Twitter vs Musk 1-0. Instanța a hotărât ca procesul să aibă loc în octombrie
ONU, îndemnată să declare că jurnalistul Evan Gershkovich a fost reținut de Rusia în mod arbitrar
Doi corespondenți ai Europa Liberă, eliberați de autoritățile belaruse după zece zile de arest