Internetul face haz de căderea serviciilor Facebook și de necazul financiar al lui Zuckerberg

Utilizatorii platformelor Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram au împânzit internetul cu imagini care stârnesc hazul în legătură cu faptul că cele patru aplicații au cedat luni seară.

Internauții care obișnuiau să își petreacă timpul pe aceste aplicații și-au mutat activitatea pe platformele competitoare precum Twitter. O postare a contului oficial Twitter a devenit virală după ce a primit reacții din partea mai multor alte companii.

sursa foto: G4Media.ro
sursa foto: G4Media.ro
sursa foto: G4Media.ro

 

Pe cunoscutul site cu poze amuzante, 9GAG, au apărut numeroase postări, printre care unele care fac referință la impactul economic pe care problema tehnică a serverelor a avut-o asupra acțiunilor companiei Facebook Inc. și implicit asupra averii CEO-ului și fondatorului, Mark Zuckerberg.

sursa foto: 9GAG.com

Aproximativ 7 miliarde de dolari este dauna pe care Mark Zuckerberg a înregistrat-o în cele 6 ore de indisponibilitate a platformelor. Asta l-a făcut să coboare o poziție în clasamentul celor mai bogați oameni, întocmit de Bloomberg, pe locul cinci, după Bill Gates, potrivit profit.ro.

O vânzare în masă de acțiuni ale gigantului digital a scăzut prețul acestora cu aproximativ 5% luni, fapt ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie. Averea lui Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie până acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea

În 2019 Facebook a întâmpinat probleme asemănătoare, lăsând utilizatorii din toată lumea fără acces și pe celelalte aplicații ale sale mai bine de 14 ore.

sursa foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *