Facebook și Twitter iau măsuri de protecție a utilizatorilor din Ucraina
În urma invaziei ruse asupra Ucrainei, cele două mari platforme de socializare au decis să ofere sfaturi și măsuri prin care utilizatorii ucrainieni să se poată proteja în spațiul social media. Twitter a postat sfaturi utile pentru utilizatori, iar Facebook a introdus o nouă funcție prin care profilurile pot fi blocate, conform Engadget.
Thread-ul celor de la Twitter a explicat cum utilizatorii pot să-și creeze parole mai puternice, să implementeze autentificarea cu doi factori, să își facă tweet-urile private și să dezactiveze setările de localizare. Personalul companiei nu garantează că locația sau alte date care au fost distribuite până acum pe platformă nu vor putea fi accesate.
When using Twitter in conflict zones or other high-risk areas, it’s important to be aware of how to control your account and digital information.
Every situation is different, so here are some things to consider:
— Twitter Safety (@TwitterSafety) February 24, 2022
Facebook a decis că va activa funcția de blocare a profilului și va creea un „centru de operațiuni speciale” (Special Operations Center) pentru a monitoriza evenimentele din Ucraina. Blocarea profilului este menit să le ofere utilizatorilor acces funcții suplimentare de securitate astfel încât persoanele care nu sunt se află în lista de prieteni nu pot descărca sau distribui poza de profil și nici nu pot vedea postările contului respectiv. Anunțul a fost făcut de șeful departamentului de politici de securitate de la Meta care a adăugat că funția de blocare vrea să vină în ajutorul jurnaliștilor, activiștilor și a altor persoane care ar putea fi expuse unui risc iminent.
4/ This is a one-click tool for people in Ukraine to lock down their account by quickly applying existing privacy settings and new features. When their profile is locked, people who aren’t their friends can’t download or share their profile photo or see posts on their timeline.
— Nathaniel Gleicher (@ngleicher) February 24, 2022
Invazia din Ucraina a primit o atenție deosebită din partea guvernelor occidentale, iar acest aspect a obligat marile platforme de socializare să ia măsuri pentru a proteja și ajuta oamenii care se află în centrul evenimentelor.
Articole asemănătoare
Oamenii care nu sunt conștiincioși sunt mai predispuși să distribuie informații false
Cum să te uiți la clipuri de pe TikTok – fără să ai cont de TikTok
Vezi ce caută românii pe Google
Colțurile dubioase ale internetului: lista cu femei ”gata să aibă copii” din China
Ziarul taiwanez al mogulului de presă Jimmy Lai nu va mai apărea în varianta print