Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății se întoarce la catedră, la o lună și jumătate de la numire

Purtătorul de cuvânt al Ministerului condus de Vlad Voiculescu se retrage din funcție după o lună și jumătate de la numire. Bogdan Oprea, care în trecut a fost și purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, se întoarce la catedra de la Facultatea de Jurnalism.

Anunțul a fost făcut chiar de către acesta, joi seara. În mesajul de pe pagina sa de Facebook, Oprea nu a oferit o explicație pentru plecarea sa din funcția de purtător de cuvânt a Ministerului Sănătății, însă a afirmat că se va întoarce la FJSC și la proiectele de voluntariat de care este apropiat, conform Paginademedia.ro.

Mai mult decât atât, Bogdan Oprea a anunțat că urmează să publice „primul manual de combatere a fake news-ului și dezinformării online din România”, care va fi urmat și de un podcast.

„De astăzi revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează, îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj.

Noi ne revedem aici, în curând, cu primul manual de combatere a fake news-ului și dezinformării online din România, pe care-l voi publica la Polirom, și cu un podcast pe același subiect. Keep in touch!”, se arată în postarea sa de pe Facebook.

Bogdan Oprea fusese numit în funcție în urmă cu o lună și jumătate. Surse din Ministerul Sănătății au afirmat pentru Mediafax că acesta „a invocat o nepotrivire de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *