Windows 10 Edge vs. Google Chrome. Cine câștigă?

Microsoft Edge este cu 48% mai rapid decât Google Chrome, pretinde Microsoft. Și nu numai atât, dar este și mai sigur mulțumită tehnologiei SmartScreen, echivalentul Safe Browsing de la Google, facilitatea de protecție împotriva atacurilor de tip phishing. Dixit Microsoft: Edge blochează cu 18% mai multe astfel de tipuri de atacuri decât Google Chrome. Pe de altă parte, Microsoft nu oferă nicio sursă pentru această statistică, dar un raport emis de NSS Labs arată cum, în urma unui test efectuat pe Chromebook-uri, Edge blochează, într-adevăr, mai multe url-uri cu probleme asociate acestui tip de atacuri. Cu toate acestea, cu numai o lună înainte, Google lansase la rândul său un raport, citând două surse independente, care plasau Safe Browsing înaintea SmartScreen într-un clasament al acurateții.

De asemenea, într-o competiție a eficienței consumului celor două browsere, Edge pare să iasă din nou pe primul loc, rulând un video în format HD pentru 16 ore și opt minute față de cele 13 ore și 31 de minute ale Google. Ceea ce i-a făcut, desigur, pe cei de la Microsoft să spună că Edge este capabil să ruleze format video cu 19% mai mult timp decât Google Chrome și, în același timp, cu 63% mai decât Mozilla Firefox. Cât despre versiunile de broswere folosite în acest experiment, Microsoft a dezvăluit faptul că a folosit Edge 16, Chrome 62, Firefox 56 și 57 și Opera 49. Testele au fost efectuate pe patru laptop-uri Surface Book ce rulau Windows 10 Fall Creators Update (ediția 16299), în vreme ce setările de luminozitate erau la 50%, volumul pe mute, iar setările de locație și bluetooth erau dezactivate.

Toate cele patru laptop-uri Surface Books aveau o configurație cu procesor Intel Core i5-6300U CPUs, 2.4GHz cu 8GB de RAM. Nu în ultimul rând, pentru acuratețea informației trebuie menționat de asemenea că teste similare între Microsoft Edge și Chrome au mai fost realizate și în trecut, cu rezultate diferite pentru Edge, dar au fost reluate recent tocmai pentru că sunt mai relvante dacă sunt efectuate la un anumit timp după lansarea unei anumite versiuni, timp în care se presupune că aceasta se maturizează.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=9NC_4m1oMIY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *