ROL.ro, unul dintre cele mai vechi proiecte online din România, marcat pentru răspândire de știri false

ROL.ro este unul dintre cele mai vechi proiecte românești din online. Ba chiar, conform wikipedia, ar fi chiar cel mai vechi portal web din țara noastră, fiind deschis în anul 1998.

Tracțiunea sa în online, de altfel, este impresionantă, contul asociat de Facebook având peste două milioane de fani, în timp ce, conform aceleiași pagini Wikipedia, traficul ar ajunge la 1.500.000 vizitatori unici/lună.

Pe de altă parte, informațiile Wikipedia sunt în mod evident neactualizate, din moment ce cifra de afaceri a firmei care se presupune că ar administra portalul, ROL Online Network, indică o referință financiară pentru anul 2009.

Conform informațiilor de pe site însă, noua firmă care operează platforma este ROL PORTAL SERVICES SRL, cu sediul în București, pentru care Oficiul Național al Registrului Comerțului ne arată următorii deținători:

Totodată, aceeași interogare ne arată că legăturile unul dintre aceștia este chiar fondatorul PC NET, un om de afaceri cu vechime pe piața online, fiind decorat de Ion Iliescu în anul 2004 cu Ordinul „Steaua României „pentru contribuții semnificative la dezvoltarea domeniului IT&C în România”.

Motivul atenției Mediastandard asupra platformei sale nu este însă notorietatea acestuia, ori a partenerei sale, Managing Partner Magazinul de case online, conform LinkedIN, ci faptul că site-ul stiri.rol.ro este marcat pentru știri false cu mesajul „Cercetează înainte să crezi! Verifică informația și din alte surse.”

Iar o simplă privire pe câteva dintre știrile aflate la deschidere pe acesta, ne face să înțelegem de ce. Iată, spre exemplu, câteva titluri pe care le găsim pe rol.ro, unul dintre cele mai vechi proiecte online din România:

„Dan Diaconescu, întâlnire fierbinte cu o tânără cu forme! Fostul patron OTV era fermecat!|

sau:

„Imagini șocante cu Loredana Chivu, înainte de operațiile estetice! Cum arăta fosta asistentă TV fără nicio <<îmbunătățire>>”

sau, aceasta fiind trecută, culmea, la rubrica Internațional:

„<<o femeie proastă!>> Loredana Chivu a răbufnit în direct! s-a spus că se iubește cu băiatul lui Sile cămătaru, dar acum a dat cărțile pe față”

Iar exemplele, pot, desigur, continua. De unde tragem concluzia că vechimea unui proiect nu aduce neapărat cu sine și calitatea. Cel puțin în online-ul din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *