WhatsApp lucrează la implementarea mesageriei cu platforme terțe
WhatsApp lucrează la o secțiune ce permite trimiterea de mesaje către alte platforme de mesagerie, totul pentru ca aplicația Meta să se supună pachetului legislativ DMA al UE. Regulamentul cere ca marile platforme să fie mult mai deschise cu privire la serviciile lor digitale.
Oficialii de la Bruxelles spun că DMA va intra în vigoare în martie 2024, moment în care companiile Big Tech desemnate ca ”gatekeepers” (Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta și Microsoft) vor trebui să se supună reglementărilor. Printre altele, DMA cere ca platformele de mesagerie să devină interoperabile. Pe scurt, asta înseamnă că utilizatorii pot trimite mesaje de pe o platfomă fără a fi nevoiți să instaleze alta pe care o folosește destinatarul mesajului.
WhatsApp, conform The Verge, deja lucrează la implementarea acestei funcții în cadrul platformei lor. În versiunea beta a aplicației, utilizatorii pot vedea o secțiune numită ”conversații cu aplicații terțe”. Nu se poate interacționa cu acest tab, deocamdată, însă introducerea sa este semnalul clar că Meta se pregătește pentru intrarea în vigoare a regulmanetului european.
Anul trecut, experții vorbeau de posibila dispariție a criptării mesajelor de pe WhatsApp, dar secțiunea separată pentru platforme terțe indică că mesajele către acestea s-ar putea să nu aibă niciun fel de criptare.
Cu toate acestea, lucrurile se pot schimba. Criptarea mesajelor se poate face printr-un sistem open-source, fapt ce ar presupune ca marile companii tech să fie dispuse să-și schimbe modul în care își dezvoltă platformele. În esență, acesta este și scopul DMA – interzicerea practicilor anticoncurențiale și crearea unui spațiu economic echitabil pentru afacerile care activează în interiorul blocului comunitar.
Articole asemănătoare
Twitter a suspendat conturile care urmăreau activitatea forțelor rusești
O companie de telecomunicații ar fi fost folosită de CIA și BND pentru a spiona mai multe țări, printre care și România
Deutsche Welle și-a dublat audiența online cu Facebook Instant Articles
Folosești Gmail? Iată 10 funcții de care poate nu știai
Ce spera Rusia că va obține prin dezinformarea împotriva Franței