Viteza internetului mobil din Rusia a scăzut. Plecarea operatorilor străini afectează rețelele

Internetul mobil din Rusia a devenit mai lent în luna februarie. Motivul ar fi plecarea operatorilor străini, care a limitat accesul la echipament hardware de calitate. Zonele afectate sunt, însă, cele din afara Moscovei și a Sankt Petersburg.

Un studiu al firmei de analiză a telecomuncațiilor, Telecom Daily, citat de Reuters, vorbește de o scădere cu 7% a vitezei de internet în majoritatea regiunilor din Rusia. Chiar dacă Moscova a înregistrat o creștere de peste 30%, studiul afirmă că majorarea se datorează bazelor mult mai performante pe care operatorii le construiesc în capitală.

Orice problemă de conexiune în Moscova sau Sankt Petersburg ar putea deveni o sursă de probleme serioase de imagine pentru un operator. Prin urmare, nimeni nu va observa dacă viteza scade cu 20%-30% într-un district îndepărtat”, a declarat directorul Telecom Daily pentru Reuters.

La finalul anului trecut, plecarea de pe piață a Nokia și Ericsson –cei mai importanți producătorii de echipament hardware pentru telecomunicații din Rusia– a fost întâmpinată cu semnale de alarme din partea experților, care avertizau că rețelele mobile vor avea de suferit pe termen lung. Încă de atunci, specialiștii vorbeau de scăderi a vitezei de internet, întreruperi mult mai frecvente ale rețelei și posibilitatea ca elementele de software să rămâne fără actualizările de care are nevoie pentru a funcționa eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *