Una dintre cele mai proeminente figuri ale protestelor din Hong Kong a părăsit teritoriul

Una dintre cele mai proeminente figuri ale protestelor din Hong Kong, activistul Nathan Law, a părăsit teritoriul.

Motivul plecării acestuia ar fi adoptarea legii securității naționale, criticată atât de către opinia publică, cât și de către comunitatea internațională. Cu toate astea, Law afirmă că nu se va opri din a lupta pentru libertatea Hong Kongului, informează BBC.

În decursul zilei de miercuri, activistul a participat la o videoconferință cu membrii Congresului american, pe tema situației din Hong Kong. Law a vorbit despre efectele pe care legea le va avea asupra locuitorii metropolei, afirmând că ”atât de multe lucruri sunt acum pierdute” în orașul pe care îl iubește, făcând referire la libertatea de exprimare.

Ulterior, co-fondatorul partidului Demosisto a dezvăluit presei că a părăsit deja teritoriul chinez, dar va „continua activitatea de advocacy la nivel internațional”. 

Cu toate astea, nu se știe precis unde este Law. Acesta nu a dorit să facă public în ce țară se află în prezent: „Pe baza evaluării riscurilor, nu voi dezvălui prea multe despre locația mea personală și situația mea acum”. 

Beijingul este acuzat că proiectul legislativ este o încălcare gravă a drepturilor omului, întrucât va permite autorităților să judece persoanele care ”incită la ură națională” cu ușile închise și să urmărească posibilii suspecți.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri