Un videoclip despre Trump, vândut cu 6,6 milioane de dolari. Lucrarea a fost autentificată prin blockchain

Un videoclip despre fostul președinte al Americii, Donald Trump, a fost recent vândut cu 6,6 milioane de dolari. Lucrarea digitală, realizată de artistul Beeple (Mike Winkelmann), a fost autentificat prin blockchain.

Colecționarul Pablo Rodriguez-Fraile din Miami a achiziționat videoclipul de 10 secunde în octombrie 2020, contra sumei de 67.000 de dolari. Ulterior, acesta a vândut lucrarea, care îl portretizează pe Donald Trump în forma unui gigant prăbușit, cu diferite lozinci scrise pe el, conform Hotnews.

Lucrarea video este un token non-fungibil (NFT), adică un tip de activ digital care reprezintă ceva unic. Spre deosebire de alte bunuri precum criptomonedele sau banii reali, acestea nu pot fi schimbate între ele, întrucât nu există două NFT-uri identice – chiar și cele care există pe aceeași platformă, joc sau în aceeași colecție.

Mai mult decât atât, pentru a fi atestată unicitatea lucrării, a fost folosită autentificarea prin blockchain, care permite identificarea autorului original mult mai ușor, fără a verifica terții.

NFT-urile au început să prindă popularitate în ultimii ani, piața ajungând la 338 de milioane de dolari în 2020, față de 40,9 milioane, cât era în 2018. Totuși, sunt puțini jucători pe piață: doar 150.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *