Un tweet a alertat presa despre percheziția FBI la locuința lui Trump

Mass-media din întreaga lume au relatat despre percheziția FBI la casa fostului președinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida. Agenții investigau utilizarea de documente clasificate după ce Trump a părăsit Casa Albă.

Dar știrea nu a izbucnit din interiorul anchetei. În schimb, a fost raportată pentru prima dată pe Twitter de un localnic, care conduce și un site web despre politica din Florida – numit Florida Politics.

Un telefon-fără-fir

Poynter relatează că Peter Schorsch discuta la telefon cu un vechi prieten, care uneori este o sursă, când acesta i-a spus că a aflat că FBI-ul percheziționează reședința lui Trump de la Mar-a-Lago.

Schorsch a spus că a înțeles amploarea a ceea ce tocmai a auzit. După ce a închis, a contactat o persoană din cercul lui Trump pentru a confirma informația, care i-a cerut un moment pentru a verifica lucrurile. Acea persoană i-a confirmat vestea lui Schorsch puțin mai târziu.

La 10 minute după ce a aflat că FBI va face o vizită la reședința din Florida a lui Trump, Schorsch a dat vestea pe Twitter. Înainte, el a contactat chiar și câțiva reporteri pe care îi cunoștea, pentru a-i anunța că urmează să fie publicat tweet-ul – deoarece, așa cum a spus chiar în tweet-ul său, nu era încrezător în abilitățile sale de reporter pentru a dezgropa mai multe lucruri. Schorsch a spus că a crezut că jurnaliștii de la instituții mai mari vor putea găsi mai multe informații.

„Scoop – Biroul Federal de Investigații @FBI a executat astăzi un mandat de percheziție la Mar-a-Lago, confirmă două surse pentru @Fla_Pol.
«Tocmai au plecat», a declarat o sursă. Nu sunt sigur despre ce era vorba în mandatul de percheziție.
TBH, nu sunt un reporter suficient de puternic pentru a vâna acest subiect, dar este real”
, se arăta în tweetul lui Peter Schorsch.

El i-a spus jurnalistului Tom Jones, de la Poynter, că se teme că deja cineva a dezvăluit povestea și că va părea un prost dacă va începe o postare cu „scoop” – un termen folosit de utilizatori pentru a atrage atenția asupra unei informații de ultimă oră, în exclusivitate.

Cine este Peter Schorsch

Washington Post a relatat, de asemenea, despre cum a aflat Peter Schorsch despre această știre. În articol, WP relatează că Schorsch a început să scrie pe blog în 2009 și a cumpărat domeniul FloridaPolitics.com în jurul anului 2013. El a fost acuzat că oferă o acoperire favorabilă cumpărătorilor de publicitate.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri