Un român din Londra, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra României

Un român stabilit la Londra a fost reținut de poliția britanică, la cererea României, după ce acesta ar fi suspectat că este implicat în atacurile rusești asupra site-urilor mai multor instituții publice, media și bancare românești.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, în cadrul unei conferințe de presă cu jurnaliștii. Oficialul a declarat că, după atacuri, autoritățile au început identificarea făptașilor – printre care s-ar fi aflat și un român.

Lucian Bode a mai declarat că persoane i-ar fi ajutat pe hackerii de la Killnet, gruparea care a revendicat atacurile, prin traducerea din rusă în română a „materialelor infracționale”. Românul ar fi ajutat și prin identificarea posibilelor ținte.

„Pe 2 mai, în urma cooperării internaționale, autoritățile din Marea Britanie au efectuat percheziții la reședința cetățeanului român respectiv. Ofițeri din IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în ancheta autorităților britanice. Cetățeanul respectiv este în custodia autorităților și este audiat”, a mai spus ministrul.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri