Un om de afaceri ucrainean susține că i-a fost cerut să mintă despre Hunter Biden, în schimbul unei vize

O viză și imunitate. Asta susține un om de afaceri ucrainean că i-a fost oferit în schimbul reputației lui Hunter Biden, care ar fi urmat să fie pusă sub semnul întrebării în urma declarațiilor sale false.

În cadrul unui podcast realizat de The Times, Hares Youssef a afirmat că i-ar fi fost cerut să mintă cu privire la legăturile dintre fiul noului președinte american și un fost asociat al acestuia, conform Cityam.com.

„Înțelegerea era să mint. Nici măcar nu l-am întâlnit. Dar câinii de vânătoare erau pe urmele lui Hunter Biden”, a spus omul de afaceri ucrainean în timpul podcastului.

O operațiune nereușită

În urmă cu un an, Youssef ar fi abordat presa, afirmând că deține informații privind legăturile lui Hunter Biden cu mbloom, un start-up tehnologic susținut de Devon Archer, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden. Mai mult, fiul cel mai mic al noului președinte american le-ar fi promis oamenilor de afaceri implicați în mbloom acces la tatăl său, vicepreședinte la acea vreme. Însă știrea nu a văzut niciodată lumina zilei propriu-zis, întrucât Youssef nu a reușit să aducă dovezi care să-i susțină spusele.

În ceea ce privește persoanele care i-au cerut să fabrice povestea, omul de afaceri ucrainean spune că a fost abordat de o persoană din cercul apropiat al oligarhului Dmytro Firtash, care i-ar fi spus că îi „pot rezolva relația cu America dacă îi ajută”.

Totuți, atât Youssef cât și Firtash neagă că oligarhul ar fi știut de planul echipei acestuia de a-l ajuta să scape de decizia de extrădare din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *