Un jurnalist libanez care a prevăzut cum va muri, găsit mort în mașina sa. Familia a aflat vestea când raporta dispariția

În urmă cu aproape un an, jurnalistul libanez Lokman Slim avusese o imagine sumbră asupra morții lui: dacă el avea vreodată să fie găsit fără viața, Hezbollah purta „întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat și ceea ce s-ar putea întâmpla”.

Astfel, e de la sine înțelesă îngrijorarea resimțită de familia sa atunci când, întorcându-se de la un prieten, jurnalistul nu a mai răspuns la telefon. Vestea dispariției lui Lokman a fost catalogată de apropiații acestuia ca o răpire, dat fiind numărul mare de amenințări primit după ce acesta a afirmat la televizor că este necesară formarea unui nou guvern, conform Daily Beast.

După ce fratele său nu s-a întors acasă miercuri noapte, așa cum trebuia, sora sa a apelat la rețelele de socializare, în speranța vreunei informații: „Fratele meu Lokman Slim a părăsit Niha din sud în urmă cu 6 ore, în drum spre Beirut și el nu s-a întors încă. Nu răspunde la telefon. Cine știe despre el, mă poate contacta, vă rog”, a scris aceasta pe social media.

Vestea morții sale a venit când familia sa se afla la secția de poliție, pentru a-l declara dispărut. Sora jurnalistului, Rasha, a spus presei locale că a aflat de decesul fratelui său printr-o alertă de știri.

„Ce mare pierdere. Și au pierdut și un dușman nobil (…) Este rar ca cineva să se certe cu ei și să trăiască printre ei cu respect, Uciderea este singura limbă în care [ei, Hezbollah – n.r.] vorbesc fluent”, a afirmat aceasta.

Poliția nu a determinat încă cine a fost atacatorul, însă există voci care susțin că asasinarea lui Lokman Slim este un avertisment. Avocatul Bassem Sabeh a spus Arab News că atacul este un „mesaj direct către toți activiștii, scriitorii și politicienii din comunitatea șită, care își mobilizează și își exprimă ideile în afara orbitei politice a Hezbollah”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *