Un jurnalist a fost răpit de pe străzile din Baghdad. Este al treilea caz în numai șase luni

Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF) solicită o investigație imediată după ce un redactor, Tawfik Al-Kamimi, a fost răpit cănd își părăsea casa din Baghdad, de un grup de indivizi mascați.

Editorul revistei Al-Sabah a postat un mesaj pe Facebook acum două zile pentru a-și exprima îngrijorarea legată de soarta lui Mazen Latif, un scriitor și posesor al unei publicații, care a fost răpit luna trecută în circumstanțe asemănătoare cu cele ale lui Al-Kamimi, conform rsf.org

”Lipsa oricărei reacții și a voinței politice din partea liderilor din Irak încurajează miliția să răpească jurnaliști pentru a consolida sentimentul de impunitate. Autoritățile din Irak trebuie să pornească o investigație imediată pentru a-l găsi pe jurnaist și a-i aduce pe răpitori în fața legii”, declară Sabrina Bennoui, liderul filialei din Orientul Mjlociu a RSF.

Acesta este al treilea caz de răpire de cănd au început protestele anti-guvern in octombrie. Celelalte două victime au fost eliberate într-un timp relativ scurt.

Pe 17 noiembrie, fotograful independent Zaid Al-Khafaji, a fost eliberat la căteva zile după ce a fost răpit în urma investigării protestului din piața Tahrir din Bagdad. Muhammad Al-Shamari, membru al Observatorului Presei Libere din Irak, a fost răpit din propria casă acum un an și eliberat o zi mai târziu.

Iraq se clasează pe locul 156 din 180 de tări în clasamentul ORF pentru libertatea presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *