Un comedian din India nu mai are voie să folosească liniile aeriene, după ce a jignit un jurnalist naționalist

Unui comedian din India i-a fost interzis să mai folosească patru companii de linii aeriene, după ce, în timpul unui zbor, a luat în derâdere un renumit om de televiziune, care susține naționalismul. Kunal Kamra s-a filmat în timp ce îl jignea pe Arnab Goswani, redactorul șef și cofondatorul postului de televiziune Republic TV.

Potrivit Al Jazeera, Goswani este cunoscut pentru izbucnirile lui cu caracter extremist, criticând dur Guvernul pentru anumite măsuri democratice adoptate și numindu-i pe oameni ,,trădători”, dacă aceștia nu erau de acord cu idealurile sale naționaliste. De fapt, jurnalistul a mers atât de departe încât să încerce să obțină închiderea unui canal de știri rival sau să ceară începerea unui război împotriva Pakistanului.

Videoclipul realizat și postat pe rețelele sociale de către comedianul Kunal Kamra s-a răspândit cu rapiditate în mediul online, generând atât susținere, cât și reacții dezaprobatoare. Unii au fost de părere că, numindu-l pe jurnalist ,,naționalist” și ,,laș”, Kamra nu a făcut decât să se poarte precum Goswani în cadrul emisiunii sale. La sfărșitul videoclipului poate fi auzită afirmația comedianului care susține că ,,Asta este pentru mama ui Rohith!”

Afirmația face referire la cazul lui Rohith Vemula, un student la Universitatea din Hyderabad care făcea parte dintr-o categorie socială discriminată, însă era un activist politic, susținător al egalității sociale. Din această cauză, Universitatea i-a retras bursa lunară, ceea ce l-a determinat pe tânăr că se sinucidă, în 2016.

Ca răspuns la videoclipul lui Kunal Kamra, patru companii de linii aeriene i-au interzis să mai folosească serviciile lor în următoarele 6 luni. De asemenea, Hardeep Singh Puri, Ministrul Aviației Civile din India, a sfătuit și alte companii aviatice să procedeze în același mod.

Ceea ce a făcut Kunal Kamra este, într-adevăr, un caz de hărțuire care poate produce neplăceri tuturor pasagerilor. Totuși, luând în considerare regimul uneori opresiv și cu tendințe autoritare al Indiei, trebuie să ne întrebăm dacă acum el suportă consecințele, pentru că a hărțuit pe cineva și a deranjat pasagerii și membrii echipajului sau dacă acesta a fost tras la răspundere, din cauza faptului că acțiunile lui au fost îndreptate împotriva unui exponent al naționalismului.

Oprișor Alexandru:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri