Un cartel mexican a amenințat cu moartea un jurnalist, dar spune că nu vrea să reprime libertatea de exprimare

Liderul unui cartel mexican a amenințat cu moartea, prin intermediul social media, un jurnalist al postului de televiziune Milenio.

Un videoclip publicat pe o rețea de socializare îl surprinde pe un bărbat, care s-a identificat ca fiind liderul cartelului Jalisco New Generation, înconjurat de mai mulți bărbați mascați și cu arme de foc. Acesta cere ca postul TV să relateze obiectiv conflictul dintre cartelul pe care îl conduce și cel rival, conform DW.

Bărbatul a spus că nu dorește să reprime libertatea de exprimare, ci vrea doar ca relatarea să fie echilibrată, întrucât postul TV Milenio ar favoriza așa-numitele grupuri de autoapărare care se luptă cu cartelul Jalisco din statul Michoacan, aflat în vestul Mexicului.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Andres Manuel Lopez Obrador a afirmat pe Twitter că guvernul „va lua măsurile adecvate pentru a proteja jurnaliștii și mass-media amenințați”, întrucât „libertățile democratice sunt garantate împreună cu dreptul la informație”.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât peste 100 de jurnaliști și activiști au fost uciși în Mexic din 2018 și până în prezent, însă doar o fracțiune din aceste fapte au dus la condamnări.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri