Un bombardament israelian a ucis doi jurnaliști libanezi pro-Hezbollah, lângă graniță
Săptămâna trecută, doi jurnaliști care relatau pentru un post de televiziune din Beirut, aliat politic cu gruparea militantă libaneză Hezbollah, au fost uciși săptămâna trecută, marți, într-un atac aerian israelian.
Postul de televiziune panarabean Al-Mayadeen a declarat că jurnaliștii uciși în timp ce relatau despre activitatea militară de-a lungul graniței cu Israelul sunt corespondentul Farah Omar și cameramanul Rabih Maamari, conform Associated Press.
Alături de cei doi lucrători media, a fost ucis și un civil libanez.
Postul de televiziune a mai spus că aceștia au fost „martirizați de țintele perfide ale Israelului”.
Ce spune Israel
Ca răspuns la aceste acuzații, oficialii israelieni au declarat că știu că bombardamentul a ucis doi jurnaliști. Cu toate acestea, armata israeliană a declarat că soldații săi au luat măsuri împotriva unei presupuse amenințări reprezentate de o zonă de lansare de arme din sudul Libanului și a avertizat că zona este periculoasă.
„Suntem la curent cu o afirmație referitoare la jurnaliștii din zonă care au fost uciși ca urmare. Aceasta este o zonă cu ostilități active, unde au loc schimburi de focuri. Prezența în zonă este periculoasă”, a declarat armata.
Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, numărul jurnaliștilor care au fost uciși de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, luna trecută, este de cel puțin 50. Cei mai mulți dintre ei sunt palestinieni care lucrează în Fâșia Gaza.
Articole asemănătoare
Va cădea piața de publicitate plătită pe Facebook ca urmare a scandalului Cambridge Analytica? [INTERVIU]
SCANDALOS: cum mușamalizează site-ul Guvernului RUȘINEA suferită de România la Strasbourg! EXCLUSIV
Necesitatea infrastructurii MEMORIEI genocidului comunist: platformele IICCMER EXCLUSIV
Audierea Doinei Gradea în Parlament a fost un simulacru. Cazul lui Rupert Murdoch din anul 2011 ne arată de ce
Agresiunile Rusiei la adresa Ucrainei nu ar fi fost posibile fără dezinformare