Un alt jurnalist mexican, ucis. Este a doua victimă în doar o săptămână

Sâmbătă, Nelson Matus, un jurnalist mexican specializat în crimă și
director al site-ului local de știri Lo Real de Guerrero, a fost împușcat mortal în parcarea unui magazin din Acapulco – un oraș cunoscut mai ales pentru atracțiile sale turistice.

În timp ce lucrătorul media se urca în mașina sa, a fost împușcat, în jurul orei 15.00. Matus era mort când paramedicii au ajuns la fața locului și a fost identificat prin intermediul lucrurilor sale, confrom DW.

Nu este pentru prima dată când Nelson Matus a fost ținta unui astfel de atac. El a supraviețuit la două tentative de asasinat, în 2017 și 2019.

Uciderea sa vine la doar o săptămână după ce corpul fără viață al unui alt jurnalist, Luis Martin Sanchez, a fost găsit în statul Nayarit. Astfel de evenimente sunt frecvente în Mexic, ceea ce face ca acest stat să fie cel mai periculos pentru jurnaliști. Doar în 2022, 13 lucrători din mass-media au fost uciși în legătură cu activitatea lor. Datele Reporteri fără Frontiere arată că, începând cu anul 2000, 150 de jurnaliști au fost uciși.

La fel ca mulți dintre colegii săi care au murit înainte, munca lui Matus se concentra pe criminalitate, violență și dezastre. Ultimul său articol a fost despre descoperirea unui cadavru învelit în saci negri, găsit în apropierea unui hotel.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri