Ucraina a introdus o lege prin care legalizează criptomonedele

Ucraina a trecut recent o lege prin Parlament care legalizează criptomonedele. Acestea nu sunt recunoscute ca mijloc legal de plată, însă legea protejează afacerile împotriva fraudelor sau abuzurilor legate de criptomonede, relatează Protocol.

Ultima dată când am scris despre reglementarea criptomonedelor era vorba despre Rusia și cum guvernul de la Kremlin se gândea la această posibilitate. Acum, Ucraina s-a decis să acționeze mai devreme și a trecut legea care va recunoaște existența criptomonedelor.

Companiile cripto din străinătate și ucrainene vor putea opera în mod legal, în timp ce ucrainenii vor avea acces convenabil și securizat la piața globală a activelor virtuale. Participanții din piață vor primi protecție juridică și posibilitatea de a lua decizii pe baza consultărilor cu agențiile guvernamentale”, a declarat ministrul digitalizării ucrainian într-o declarație de presă.

E important de notat că Ucraina este a patra cea mai mare piață de criptomonede din lume -conform unei analize a Chainalysis- iar o reglementare a acesteia reprezintă un moment și o decizie importantă în domeniul criptomonedelor. Mai mult decât atât, legea trecută prin Parlamentul ucrainian este una care încă nu și-a făcut loc printre proiectele de legi ale țărilor din Vest, deși piața de bunuri digitale crește de la o zi la alta.

Rămâne de văzut ce decizia va lua Kremlinul și când se vor hotărî țările vestice să introducă un regim de reglementare a criptomonedelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *