Twitter testează funcția de raportare a postărilor pentru dezinformare

După ce a fost criticată pentru facilitarea răspândirii dezinformării, platforma Twitter vrea să testeze funcția de raportare a postărilor pentru dezinformare.

Utilizatorii puteau până acum să semnaleze tweet-urile care încălcau standardele rețelei sociale, însă aceștia nu aveau posibilitatea să denunțe tentative de influențare a publicului. Compania va adăuga, astfel, opțiunea „Este înșelător” în câmpuri care apar atunci când utilizatorii încearcă să raporteze postări, conform Sky News.

„Evaluăm dacă aceasta este o abordare eficientă, așa că începem cu puțin (…) Este posibil să nu luăm măsuri și nu putem răspunde la fiecare raport din experiment, dar contribuția dvs. ne va ajuta să identificăm tendințele, astfel încât să putem îmbunătăți viteza și amploarea activității noastre mai largi de dezinformare”, a explicat un reprezentant al companiei.

Câțiva utilizatori din Australia, Coreea de Sud și Statele Unite vor avea disponibilă această opțiune.

Nu este singura măsură anti-dezinformare pe care Twitter o ia în ultima vreme. În decursul anului trecut, platforma a lansat o funcție prin care utilizatorii erau avertizați că distribuie o postare considerată înșelătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *