Twitter, sfătuită să facă mai mult pentru a se conforma normelor digitale ale UE

Elon Musk a purtat o convorbire cu Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă, în care miliardarul a fost sfătuit să depună mai multe eforturi pentru a se asigura că Twitter va respecta legile blocului comunitar care vor reglementa spațiul și piața digitală.

Conversația a durat peste o oră și a fost mult mai detaliată decât alte discuții pe care cei doi le-au purtat în trecut, conform The Wall Street Journal. Pe lângă sfatul oferit lui Musk, oficialul european a stabilit ca reprezentanți ai Twitter să se întâlnească cu Comisia Europeană pentru a analiza ce practici ale platformei încalcă (sau nu) viitoarele legi DSA.

Salut efortul pe care Twitter îl face pentru a se alinia la obiectivele Europei, recunoscând în același timp că următoarele luni vor fi cruciale. Trebuie să vedem mai multe progrese în direcția respectării depline a legilor DSA. Echipa mea va urmări îndeaproape activitatea desfășurată de Twitter și de toate celelalte platforme online”, a declarat Thierry Breton, citat de Reuters.

La finalul anului trecut, Breton ținea să precizeze că pachetul de legi care reglementează serviciile online (DSA) să nu fie implementate mai târziu de 1 septembrie 2023, sugerând marilor platforme să înceapă să respecte normele din timp.

Elon Musk a reacționat și el –pe Twitter– și a declarat că obiectivele Uniunii „de transparență, responsabilitate și acuratețe a informațiilor sunt în concordanță cu ale noastre”. La nivel declarativ, pare-se, totul e în ordine și nu există discrepanțe imense între legi și practici.

Parlamentul European l-a invitat deja pe Musk să vină în plen pentru a vorbi despre Twitter și planurile companiei de a respecta viitoarele legi. Oricare ar fi deciziile platformei, nerespectarea duce la amenzi uriașe și chiar interzicerea completă a serviciilor dacă abaterile persistă.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri