Twitter se va conforma cu cerințele lui Elon Musk cu privire la transparența datelor
Twitter a răspuns la scrisoarea avocaților lui Elon Musk și a promis că va oferi acces la un sistem automat care permite vizionarea în timp real a tuturor tweet-urilor care sunt postate pe platformă. Sistemul este cunoscut sub numele de „firehose” și este una dintre cele mai importante resurse ale companiei.
Echipa de avocați a miliardarului a depus o scrisoare la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) în care aceștia au acuzat Twitter că refuză să fie transparentă și să comunice numărul real de conturi false. În esență, scrisoarea încerca să ofere argumente pentru care Elon Musk ar putea să se retragă din acordul încheiat cu platforma de socializare, însă șansele de reușită sunt destul de mici.
Twitter răspunde acestor acuzați și se conformează cererilor echipei miliardarului. Conform The Washington Post –care a vorbit cu o sursă din interiorul Twitter– compania este de acord să-i ofere acces lui Elon Musk la sistemul „firehose” (trad. „furtun de incendiu”) care monitorizează peste 500 de milioane de tweet-uri ce sunt postate în fiecare zi pe platformă. „Firehose” nu doar că monitorizează fiecare tweet, dar oferă detalii despre dispozitivul de pe care a fost trimis tweet-ul și despre contul care l-a postat. E lesne de înțeles de ce acest sistem este atât de important; în parte pentru că este o unealtă ce facilitează targetarea publicității, dar și pentru că are capacitatea de a supraveghea platforma.
Cu toatea astea, conducerea Twitter e sceptică cu privire la faptul că echipa lui Musk va găsi ceva nemaiîntâlnit în datele oferite de „firehose”, asta pentru că sistemul automat este disponibil pentru oricine e dispus să plătească. Conform The Verge, cercetători de la MIT sau Google au avut acces în trecut la „firehose” fără să găsească lucruri pe care Twitter să nu le fi raportat.
Atât conducerea platformei, cât și analiștii de piață sunt de părere că întreaga discuție despre numărul de conturi de boți și spam nu este altceva decât o încercare a lui Elon Musk să renegocieze prețul de cumpărare. Acțiunile platformei de socializare au scăzut considerabil din aprilie până acum; conform The New York Times, acțiunile Twitter au scăzut la 39,56 de dolari per acțiune, mult sub prețul de 54,20 de dolari pe care Musk a fost de acord să-l plătească.
În timp ce acest episod se desfășoară în spațiul public, în spatele cortinei totul pare să meargă conform planului. Bloomberg a prezentat detalii dintr-o întâlnire între angajații Twitter și avocatul companiei, unde acesta a anunțat că acordul de vânzare a companiei continuă să avanseze și că un vot al acționarilor va avea loc la sfârșitul lunii iulie sau la începutul lui august. Compania așteaptă anumite documente din partea autorităților americane, însă totul decurge normal.
Tot ce s-a schimbat sunt acțiunile Twitter și faptul că Elon Musk a început să regrete că trebuie să scoată 44 de miliarde de dolari din buzunar.
Articole asemănătoare
Salam, mai popular decât Putin. Ce au căutat românii pe net în anul 2022
Facebook interzice conținutul legat de talibani, inclusiv „lăudarea, susținerea și reprezentarea acestora”
Pastila de (DEZ)INFORMARE: Mai poate Rusia să influențeze alegerile democratice prin dezinformare?
Imaginile cu jurnaliștii Digi24 în Israel au fost scoase din context
Rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare. Cum au reacționat liderii politici imediat după închiderea urnelor