Twitter extinde „etichetele de avertizare” pentru a viza și postările înșelătoare despre vaccinuri

Încercările Twitter de a limita dezinformarea privind COVID-19 și vaccinul împotriva noului tip de coronavirus continuă. Recent, compania a anunțat că va extinde „etichetele de avertizare” care vizează postările înșelătoare.

Noua măsură este îndreptată în mod special către dezinformarea privind imunizarea, urmând ca acestea să fie incluse în lista postărilor asupra cărora se vor aplica etichete de atenționare a cititorului. Totuși, decizia Twitter va fi aplicată deocamdată doar conținutului în limba engleză, urmând să o aplice ulterior și altor limbi și contexte culturale, conform The Guardian.

Sistemul funcționează pe bază de avertismente. În timp ce primul avertisment nu aduce după sine și măsuri restrictive, două avertismente vor fi urmate de blocarea contului timp de 12 ore.

Pentru o a treia încălcare, vor mai fi adăugate alte 12 ore. O blocare a contului de șapte zile va fi impusă după patru greve, urmată de o suspendare permanentă pentru cinci sau mai multe încălcări.

Credem că sistemul de avertismente va contribui la educarea publicului cu privire la politicile noastre și la reducerea în continuare a răspândirii informațiilor potențial dăunătoare și înșelătoare pe Twitter, în special pentru încălcări repetate moderate și cu severitate ridicată a regulilor noastre”, a spus compania, într-un post pe blogul oficial.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri