Twitch testează un feed similar cu cel al TikTok

A venit vremea ca Twitch să-și încerce, la rândul ei, norocul cu un feed similar cu cel al TikTok. De la companii precum Meta, Google și până la Reddit, majoritatea platformelor mari de socializare au decis să copieze formatul popularizat de TikTok.

Twitch se alătură și ea acestei liste, anunțând că versiunea lor (denumită ”Discovery Feed”) este în stadiul de experiment și va fi disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori. Conform postării de pe X, noul feed va conține clipuri extrase din livestreamurile creatorilor de conținut. Pentru început, însă, acestea vor fi prezentate orizontal, nu vertical. Acest lucru, afirmă Twitch, va fi schimbat pe măsură ce Discovery Feed va fi îmbunătățit și după ce utilizatorii vor putea să lase feedback cu privire la viitoarele funcții.

Conform TechCrunch, experimentul va permite companiei să-și antreneze algoritmul din feed și să se pregătească pentru lansarea oficială din toamnă. Ideea din spatele acestui format ar fi acela de a oferi mai multă vizibilitatea creatorilor de conținut mici și mijlocii, motiv pentru care clipurile afișate în Discovery Feed nu sunt limitate doar la acei creatori care fac parte din experiment.

Scopul, așadar, pare unul nobil – întrebarea este: e formatul TikTok cea mai bună metodă de a-l atinge? Cert e că Twitch a rămas în urmă când vine vorba de noi funcții menite să ajute creatorii de conținut să fie mai vizibili, diferențele fiind clare dacă te uiți la YouTube sau chiar secțiunea live a TikTok. Poate Discovery Feed va schimba asta.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri