Twitch suspendă contul oficial al Amazon Prime din Spania pentru că ar fi încălcat regulile platformei

Platforma de streaming care e deținută de Amazon, Twitch, a suspendat temporar canalul oficial al Amazon Prime Video din Spania. Motivul a fost că una dintre prezentatoarele unui podcast care rula live pe Twitch și-a arătat bustul înainte de finalul emisiunii.

Conform Kotaku, podcastul ”Esto es un Late” se afla aproape de final când una dintre gazdele show-ului, comedianta Henar Alvarez, și-a ridicat parțial cămașa, glumind că acesta era un mod haios de a încheia emisiunea care dura de câteva ore. Deși imaginea a fost imediat întreruptă de un card publicitar după această pauză, Alvarez  împreună cu o alta invitată și-a mai ridicat încă o dată hainele, iar apoi streamul s-a încheiat.

Este pentru oară când Twitch suspendă un canal oficial al Amazon (având în vedere că Amazon deține platforma de streaming), iar motivul pare să fie că regulile nu au fost respectate. Gluma comediantei și a invitatei au încălcat regulile comunității de pe Twitch privind nuditatea, pornografia și alte conținuturi sexuale. Regulile sunt destul de clare, platforma indicând că ”în privința femeilor, vă rugăm să vă acoperiți sânii. Nu permitem expunerea bustului. Decolteul nu este restricționat atâta timp cât sunt îndeplinite aceste cerințe”.

Twitch și-a actualizat reglementările cu privire la conținutul sexual în 2018 în urma unui scandal în care mai multe femei făceau stream îndreptând camera spre piept și purtând decolteuri foarte generoase. După ce mai mulți creatori de pe platformă s-au plâns de acest tip de comportament, Twitch a decis să impună reguli mai stricte privind dress-code-ul streamerilor și a conținutului care poate fi interpretat ca fiind sexual.

Contul Amazon Prime España a revenit online la o zi după suspendare, fiind prima abatere a canalului. Twitch a eliminat suspenderea în conformitate cu regulile platformei care spun că ”suspendările temporare variază între una și 30 de zile. Păstrăm o evidență a încălcărilor anterioare, iar suspendările multiple pot duce, în timp  la o suspendare pe termen nelimitat”.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri