Twitch își revizuiește politica și nu va mai permite insinuarea nudității

Twitch își schimbă politica cu privire la nuditate – a treia oară în mai puțin de o lună. Compania a făcut o serie de modificări legate de acest aspect, însă comunitatea și creatorii de conținut nu au fost complet convinși.

La jumătatea lunii decembrie, Twitch anunța că va relaxa regulile ce reglmentează nuditatea și că va permite anumite lucruri ce fuseseră interzise înainte, atât timp cât creatorii etichetează corect conținutul cu tentă sexuală. Schimbările se refereau, cu precădere, la nudurile artistice, însă compania a renunțat la modificări două zile mai târziu pentru că normele erau abuzate.

Unii creatori de conținut se foloseau de unghiuri de filmare, obiecte sau benzi de cenzură pentru a sugera faptul că sunt dezbrăcați, conform articolul de pe blogul Twitch. Din acest motiv și luând în calcul reacțiile comunității și a altor creatori, compania a decis să schimbe, din nou, aceste norme. De data aceasta, nuditatea nu doar că este interzisă, dar nu poate fi nici sugerată.

Nu se permite ca streamerii să fie complet sau parțial dezbrăcați, nici să își expună organele genitale sau fesele. De asemenea, nu permitem streamerilor să sugereze sau să pretindă că sunt complet sau parțial dezbrăcați, prin, dar nu numai, acoperirea sânilor sau a organelor genitale cu obiecte sau benzi de cenzură. Nu permitem conturul vizibil al organelor genitale, chiar și atunci când sunt acoperite […] Pentru cei care se prezintă ca femei, vă rugăm să vă acoperiți sânii și să nu vă expuneți partea inferioară a bustului. Decolteul nu este restricționat atâta timp cât aceste cerințe de acoperire sunt îndeplinite și este clar că streamerul poartă haine”, scrie Angela Hession, vicepreședinta departamentului de siguranță al Twitch.

Alte măsuri anunțate, dar încă neimplementate, se referă la blurarea imaginii thumbnail a streamurilor etichetate ca având conținut cu tentă sexuală și la posibilitatea utilizatorilor să-și poate filtra conținutul în funcție de sistemul de etichetare al platformei.

Twitch s-a confruntat cu un val de critici în ultima perioadă pentru modul în care gestionează conținutul cu tematică sexuală de pe platformă – de aici și frecvența schimbărilor de politică. Rămâne de văzut dacă noile măsuri vor reduce extremele în care anumiți creatori de conținut au ajuns să ducă normele referitoare la nuditate.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri