TVR înăsprește măsurile de prevenție împotriva COVID-19, după decretarea stării de urgență

În contextul stării de urgență declarată de Președintele Klaus Iohannis, Televiziunea Română continuă măsurile de prevenție împotriva coronavirusului.

Conform pagiandemedia.ro, printre noile hotărâri ale conducerii Postului Public se regăsesc:

  • o parte dintre angajați vor lucra de acasă până pe 15 aprilie, cu posibilitate de prelungire
  • angajații care nu pot lucra de acasă își vor începe programul în trei serii: de la ora 8:00, 9:00 și 10:00

Acestea sunt noile măsuri luate de către TVR în contextul epidemiei de coronavirus după ce s-au produs schimbări în grila de programe, s-au reorganizat echipele de știri, s-a introdus în program emisiunea Teleșcoală cât timp școlile sunt închise, iar unele emisiuni au fost înlocuite cu Telejurnale.

A nu fi uitat cazul invitatului depistat cu COVID-19 la scurt timp după ce a participat la o emisiune din cadrul Televiziunii Române, angajații și prezentatoarea emisiunii care au intrat in contact cu persoana respectivă intrând imediat în carantină.

După declararea stării de urgență, TVR a luat următoarele măsuri:

„Decizie privind programul de lucru Data: 17-03-2020

În continuarea măsurilor specifice de asigurare a funcționării activităților din TVR în contextul evoluției la nivel mondial și național a amenințării create de pandemia Covid-19 şi având în vedere:

– declararea stării de urgență la nivel național, în temeiul art. 93 din Constituția României și în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență;

– măsurile de urgență impuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență;

În scopul asigurării securității și sănătății lucrătorilor, dar și pentru derularea activităților curente Președintele Director General al Societăţii Române de Televiziune a decis, prin Decizia nr 39 din data de 17.03.2020:

1. Modificarea temporară a locului de muncă la domiciliul salariatului, în conformitate cu prevederile art. 108-110 din Codul Muncii, unilateral, în conformitate cu prevederile art. 48 din același act normativ, astfel:

a) în compartimentele unde se poate modifica temporar locul de muncă, salariații lucrează de la domiciliu;

b) această măsura se aplică în perioada 17.03.2020 –15.04.2020, cu posibilitatea de prelungire;

2. Repartizarea sarcinilor în cadrul timpului de muncă, verificarea îndeplinirii acestora și urmărirea timpului de muncă sunt de competența șefului de compartiment și a celui ierarhic superior.

3. Șefii de compartiment unde se poate aplica această măsură au obligația ca în cursul zilei de 17.03.2020 să transmită Departamentului Resurse Umane tabelul cu salariații care iși desfasoară activitatea de la domiciliu.

4. În cadrul structurilor unde nu se poate aplica măsura schimbării temporare a locului de muncă, șefii de compartiment au obligația de a programa începerea activității în trei intervale orare, respectiv: de la ora 8.00, ora 9.00 și ora 10.00 în conformitate cu hotărârile Comitetului Național Pentru Situații de Urgență.

5. Șefii de compartiment unde se poate aplica masura decalării programului de lucru conform art. 4 au obligația de a transmite Departamentului Resurse Umane tabelul cu salariații programați în intervalele orare menționate.

6. Prevederile prezentei decizii vor fi duse la îndeplinire de către Departamentul Resurse Umane și coordonatorii stucturilor din SRTv.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *