Trump nemulțumit de știrile care au apărut în urma întâlnirii cu Putin

În urma conferinței de presă la care a participat împreună cu Vladimir Putin, Donald Trump s-a confruntat cu o multitudine de critici din partea politicienilor americani, însă pentru această situație a dat vina pe publicațiile antagoniste.

Criticile au apărut după ce Trump nu a replicat la declarația lui Putin în care a negat că ar fi avut vreun amestec în timpul alegerilor prezidențiale din SUA. Acest lucru a pus sub semnul întrebării eficiența agențiilor americane de informații. Într-o postare a sa pe Twitter, președintele SUA se arată mai mulțumit de întâlnirea cu Putin decât cu membrii NATO, pe care i-a criticat că nu investesc suficient în apărare.

Deși a avut multe ocazii, Trump nu i-a adus nicio critică președintelui rus, fapt ce i-a făcut pe republicanii și democrații din SUA să îl acuze pe acesta de coalizare cu adversarul.

La o zi după acest eveniment, iritat de știrile care au apărut pe marginea acestui subiect, Trump a ieșit în fața presei, dorind să rectifice o parte din declarație: „Am spus cuvintele ‘ar fi’ în loc de ‘nu ar fi’. Propoziţia ar fi trebuit să fie ‘nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia’”.

            Trump a completat, spunând că: „Vreau să încep spunând din nou, deplină încredere şi sprijin pentru agenţiile de informaţii ale Americii. Am încredere deplină în agenţiile noastre de informaţii. Accept concluzia comunităţii noastre de informaţii că ingerinţele Rusiei în scrutinul din 2016 au avut loc”.

John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), comentează afirmaţiile lui Donald Trump: „Nu sunt altceva decât declaraţii trădătoare. Nu doar că sunt afirmaţii imbecile, el este în totalitate sub controlul lui Vladimir Putin. Unde sunt patrioţii republicani?”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *