Traian Băsescu vs Robert Turcescu. Etapele scandalului monstru din PMP

Zilele trecute presa din România relata un scandal monstru iscat în sânul PMP între fostul jurnalist Robert Turcescu și fostul președinte, Traian Băsescu.

Totul a plecat de la o afirmație controversată a lui Traian Băsescu care spunea pe 22 august că susţine legalizarea prostituţiei, pentru că o astfel de măsură ar duce la diminuarea fenomenului de trafic de persoane. În același timp, el acuza „laşitatea” unor politicieni care „nu şi-au asumat să treacă peste nişte supărări ale BOR” şi nu au promovat o lege în acest sens.

„Dimensiunea traficării tinerelor, fie că-s tinere din liceu, fie că-s tinere care nu sunt la liceu, în mod deosebit din mediul rural, este un fenomen. Este generalizată aproape în mediul rural şi trebuie acţionat în modificarea politicii penale faţă de astfel de acţiuni. Sunt mulţi nefericiţi bărbaţi care nu-şi găsesc o parteneră şi recurg laastfel de gesturi, cred că a venit timpul să repunem în discuţie legalizarea prostituţiei ca soluţie de diminuare a traficului ilegal de carne vie”, a spus Traian Băsescu joi seară, la B1 TV, potrivit News.ro.

Replica la declarația lui Băsescu a venit, în mod neașteptat, nu de la un oponent din alt partid, ci chiar de la un coleg, deputatul PMP, Robert Turcescu. Acesta a spus pe 23 august că: ”Aș vrea să cred că ideea legalizării prostitutiei- relansata de Traian Basescu intr-o emisiune tv recenta- nu va gasi prea multi adepti in rindul membrilor PMP. Cred că fostul presedinte al partidului s-a grabit sau l-a luat valul aparitiilor televizate. Ori, inca o data, a vrut sa nasca un subiect de presa in care sa fie primul sub luminile rampei. Oricum, sper macar că a vorbit europarlamentarul PMP Traian Basescu si nu președintele de onoare al PMP.”

Conflicful nu s-a oprit aici, Traian Băsescu oferindu-i, la rândul său, replica lui Turcescu în aceiași zi, spunând că deputatul PMP este cel „luat de val”. „Nu, cred ca el e luat de val. Daca se pretinde un mare fost ziarist sa isi aduca aminte ca acelasi lucru l-am sustinut si cand eram primar. Umblam noaptea pe strazi si ma intalneam cu grupuri, va dau cuvantul meu de onoare ca nu o data am auzit de la femeile alea, ‘Dle primar, legalizati prostitutia ca ne-am saturat sa ne bata pestii’. E un lucru trist, dar trebuie facut”.

Conflictul, unul fără precedent în interiorul PMP, ar putea însemna fracturarea partidului. Lucru acesta ar putea avea consecințe importante în viitor de vreme ce Partidul Mișcarea Populară a trecut la limită pragul de intrare în Parlamentul României, respectiv în Parlamentul European.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *