Donald Trump a făcut un nou număr record de afirmații false

Președintele SUA, Donald Trump, a făcut 84 de afirmații false în urmă cu două săptămâni. Aceasta este concluzia celor de la CNN, care au conchis că numărul informațiilor false furnizate de Trump depășește cu mult media afirmațiilor de acest fel făcute în ultimele șase săptămâni.

Una dintre cele mai grave afirmații false făcute de Trump ține de alegerile din 2016 și de gigantul tehnologic, Google. Concret, Trump a spus că victoria din alegerile prezidențiale ar fi fost mult mai categorică dacă Google „nu ar fi manipulat de la 2,6 milioane la 16 milioane de voturi în favoarea lui Hillary Clinton”. O altă afirmație falsă făcută de președintele SUA și care face parte tot din categoria alegerilor, a fost cea legată de o presupusă fraudă din California. Trump a afirmat că „în California au votat oameni de peste 100 de ani, iar mulți dintre ei nu mai sunt printre noi. Deci avem o mulțime de fraude”. Nu există niciun fel de evidențe care să arate că în California s-ar fi întâmplat lucrul acesta.

Alte afirmații false țin de calitatea aerului. De pildă, Trump s-a lăudat în Pennsylvania pe 13 august că aerul este mult mai curat în prezent în Statele Unite: „avem cel mai curat aer în țara noastră, mai curat decât în oricare altă perioadă”. Există multe dovezi care arată că în ceea ce privește calitatea aerului, Statele Unite stăteau mult mai bine în timpul administrației Obama decât în prezent.

În fine, Trump a făcut afirmații false și despre fostul său contracandidat democrat, Hillary Clinton. Acesta a acuzat-o pe Clinton de faptul că ar fi spus că dacă ajunge președinte intenționează să închidă afacerile cu cărbune și oțel: „amintiți-vă când a spus (Hillary) că vrea să închidă toate afacerile cu cărbune. Afacerile cu oțel vor fi în mare primejdie”, a spus Trump în timp ce se afla în Pennsylvania. În timp ce Clinton a făcut într-adevăr afirmații care țineau de afacerile cu cărbune, aceasta nu a spus nimic despre cele care țin de oțel. De fapt Clinton a spus chiar că „oțelul este crucial pentru securitatea noastră națională și nu vom lăsa această industrie vitală să dispară”.

Dintre minciunile spuse de Trump le amintim și pe cele legate de șomajul din SUA, producția auto, aspecte privind votul din 2016, adversarii democrați și politica externă și de securitate a Statelor Unite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *