TikTok vrea să intre pe piața de streaming cu TikTok Live Studio

TikTok vrea să intre pe piața de streaming și, în ultimele zile, a testat un program pentru Windows numit TikTok Live Studio. Conform TechCrunch, programul Live Studio al companiei chinezești este valabil în câteva țări din Vest (TikTok nu le numește, însă sigur România nu se numără printre ele) și este încă în faza de experiment.

Aplicația ar fi disponibilă doar pentru Windows și leagă contul normal de TikTok cu cel de pe Live Studio, astfel încât live-urile să fie disponibile și pe aplicația de mobil. Live Studio dispune de funcția de chat și permite streaming-ul de pe computer, telefon sau de pe o consolă de jocuri. Funcții de bază pentru o platformă de stream.

Creatorii de conținut pot accepta bacșișuri, pot programa evenimente, pot utiliza instrumente de Q&A, pot intra în direct cu alți utilizatori, pot filtra anumite cuvinte cheie și pot desemna moderatori.

Un beneficiu evident pentru TikTok în testarea acestui program este că utilizatorii ar putea fi motivați să rămână pe platforma lor, în loc să se mute pe Twitch sau YouTube pentru a da drumul unui stream.

După cum arată imaginile promoționale consultate de TechCrunch, TikTok s-ar concentra pe streaming-ul de jocuri video, dar, în această forma experimentală, Live Studio nu are caracteristicile pe care le găsești pe Twitch. TechCrunch afirmă că deși Live Studio permite conectarea unei console de jocuri, alte ferestre nu pot fi captate de program (cum ar fi ferestrele de browser) și nici alertele pentru followeri noi sau pentru tips nu apar.

Obiectivul acestui test este de a vedea cum folosesc utilizatorii programul ca, mai apoi, să îl poată îmbunătăți. TikTok Live Studio nu este garantat să fie implementat, a declarat compania pentru TechCrunch, ”ori de câte ori TikTok testează o caracteristică, asta nu înseamnă că aceasta va rămâne pentru totdeauna”.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri