TikTok testează introducerea videoclipurilor cu durată de o oră

TikTok experimentează mărirea duratei videoclipurilor de pe platformă și oferă utilizatorilor posibilitatea să posteze clipuri ce pot atinge o oră. Experimentul este disponibil pentru un număr limitat de oameni aleși aleatoriu, iar TikTok s-a ferit să spună dacă și când funcția va fi implementată pentru toți utilizatorii.

În ultimii ani, marile companii de social media au imitat formatul clipurilor scurte popularizat de TikTok, iar pagini precum Shorts pe YouTube sau Reels pe Instagram au devenit servicii de bază pentru platformele respective. Google, Meta și mulți alții nu au întârziat să propună propria lor variantă a paginii ”For You” de pe TikTok.

Cu toate acestea, TikTok s-a concentrat pe dezvoltarea videoclipurilor de lungă durată și a livestreamurilor, două elemente care amintesc, mai degrabă, de YouTube. Noul experiment ce permite utilizatorilor să facă clipuri de până la o oră este o încercare clară de a concura cu YouTube – care rămâne în continuare platforma mai populară în rândul tinerilor. Pew Research Institute afirmă că 93% din tinerii din SUA folosesc YouTube, față de 63% care spun că stau pe TikTok.

Anunțul că platforma experimentează cu formatul de 60 de minute pentru clipuri a venit din partea consultantului de social media Matt Navarra, care a postat un screenshot pe Threads cu mesajul din partea TikTok ce anunța limita de o oră. Conform CBS News, compania a declarat că, momentan, nu plănuiește să implementeze această schimbare. 

De-a lungul anilor, TikTok a mărit constant durata clipurilor pe care utilizatorii le pot urca pe platformă. De la 15 secunde cât era posibil în 2016 când TikTok s-a lansat oficial, acum compania permite tuturor utilizatorilor să posteze clipuri ce pot atinge 10 minute.

TikTok pare hotărâtă să devină o platformă ce va rivaliza cu YouTube, mai ales dacă schimbările legate de formatul de lungă durată sunt luate în calcul. Recent, platforma spunea că va oferi un boost algoritmic pentru creatorii de conținut care postează clipuri orizontale și că programul de monetizare va include doar creatorii care fac clipuri mai lungi de un minut.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri