TikTok, amendată cu peste 14 milioane de euro în Marea Britanie

TikTok a fost amendată cu 12.7 milioane de lire sterline (aproape 14.5 milioane de euro) în Marea Britanie pentru că ar fi folosit necorespunzător datele utilizatorilor sub 13 ani.

Biroul Comisarului pentru informații din Marea Britanie (ICO) a emis amenda, argumentând că TikTok nu a avut acordul părinților pentru copiii ce nu aveau vârsta minimă necesară pentru a accesa platforma. Compania este acuzată că nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a elimina conturile acestori minori, deși regulile interne interzic celor sub 13 ani să folosească aplicația.

Există legi pentru a ne garanta că siguranța copiilor noștri este la fel de mare în lumea digitală ca și în cea fizică. TikTok nu a respectat aceste legi. Este posibil ca datele lor să fi fost folosite pentru a-i urmări și a le face profilul, putând să le livreze conținut dăunător și nepotrivit chiar la următoarea lor defilare”, a declarat Comisarul pentru informații, John Edwards, citat de Wall Street Journal.

ICO a menționat că peste un milion de copii cu vârsta sub 13 ani au folosit TikTok în 2020, iar compania le-a procesat datele fără acord parental. Perioada în care autoritățile britanice au anchetat TikTok pentru datele minorilor este cuprinsă între 2018 și 2020 și nu a luat în considerare noile măsuri implementate de companie pentru a limita folosirea platformei de către minori.

Investim masiv pentru a ajuta la menținerea minorilor sub 13 ani în afara platformei, iar echipa noastră de siguranță, formată din 40.000 de persoane, lucrează non-stop pentru a garanta că platforma este sigură pentru comunitatea noastră”, spune un purtător de cuvânt al companiei pentru WSJ.

Luna trecută, TikTok a decis să introducă o limită de 60 de minute pentru utilizatorii minori. Odată ce acest prag este atins, tinerii trebuie să introducă o parolă pentru a continua folosirea platformei. Eficiența acestei metode pentru siguranța minorilor poate fi pusă sub semnul întrebării, mai ales că algoritmul aplicației recomandă conținut dăunător la doar două minute după crearea unui cont.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri