TikTok afirmă că a șters peste 20 de milioane de conturi fake de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas

TikTok a ieșit public și a vorbit despre acțiunile sale de moderare a conținutului cu privire la războiul dintre Israel și Hamas. Din 7 octombrie și până acum, platforma a șters milioane de conturi false și sute de mii de videoclipuri din zona de conflict.

La fel ca Meta și X, fosta Twitter, TikTok a fost vizată de autoritățile europene în legătură cu dezinformarea care se râspândește pe rețea, în urma atacului Hamas de la începutul lunii octombrie. Într-o postare pe blogul companiei, TikTok a prezentat măsurile pe care le-a luat – a indicat ștergerea a 24 de milioane de conturi fake la nivel global și eliminarea a peste 925.000 de videoclipuri care „au încalcat politicile noastre privind violența, discursul instigator la ură, dezinformarea și terorismul, inclusiv conținut care promova Hamas”.

În SUA, TikTok s-a găsit în mijlocul unui val de critici care acuzau platforma că promovează conținut pro-Palestina, iar vocile care vorbesc despre Israel sunt trecute pe linie moartă. Compania de social media a ținut să clarifice asta și a declarat că acest lucru nu este adevărat, iar analiza criticilor este inexactă.

În ultimele zile, a existat o analiză necorespunzătoare a datelor TikTok privind hashtag-urile din jurul conflictului, ceea ce i-a determinat pe unii comentatori să insinueze în mod eronat că TikTok împinge conținutul pro-Palestina în detrimentul celui pro-Israel către utilizatorii americani. Acest lucru este pur și simplu fals. De fapt, din 7 octombrie în SUA, hashtag-ul #standwithisrael a strâns de 1,5 ori mai multe vizualizări decât #standwithpalestine: 46,3 milioane de vizualizări față de 29,4 milioane de vizualizări”, a spus compania. „Încurajăm reporterii și analiștii care studiază aceste chestiuni să analizeze cu atenție datele și să discute cu noi înainte de a trage concluzii eronate”, a mai adăugat TikTok în postare.

Platforma de video-share nu e singura care s-a confruntat cu acuze despre modul în care gestionează conținutul. Meta a fost și ea vizată, de data asta pentru că a ascuns comentariile care conțineau steagul palestinian, pe Facebook și Instagram. Compania condusă de Mark Zuckerberg a confirmat acest lucru și a spus că a ascuns comentariile în anumite contexte „ofensatoare” care încalcă regulile companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *