Telemunca favorizează răspândirea virușilor (cibernetici) în companii
Telemunca este o modalitate de acțiune sigură din punct de vedere sanitar, pentru angajații companiilor într-o astfel de criză pandemică. Dar, un studiu arată că desfășurarea activității într-o companie, de pe echipamente hardware şi software personale reprezintă o importantă vulnerabilitate de securitate cibernetică pentru compania la care eşti angajat.
Institutul de Cercetări Criminaliste din Saxonia Inferioară a realizat un studiu potrivit căruia peste 60% din companiile participante în examinare au fost victimele a cel puțin un atac cibernetic.
Mai precis, dintr-un total de 5.000 de companii cu peste 10 angajaţi fiecare, peste 3000 dintre ele s-au confruntat cu probleme de securitate. Cele mai multe amenințări sunt contactate de către angajat prin intermediul mailurilor cu conținut malware. În cadrul cercetării nu au fost luate în considerare amenințările ce sunt respinse automat de sistemele de protecţie de tip firewall.
Un mail virusat, o epidemie în companie
Așa cum explică un expert IT din compania de securitate cibernetică F-Secure, dacă un calculator este infectat, el devine o punte accesibilă pentru hackeri spre reţeaua companiei.
„Atacatorii pătrund în reţea şi apoi identifică şi infectează şi alte computere. Apoi ei încearcă să afle ce companie au piratat pentru a hotărî suma pe care o vor cere pentru răscumpărare„, a spus Ruediger Trost despre modul de acționare al hackerilor.
sursa foto: pexels.com
Articole asemănătoare
Unul dintre apropiaţii şefei TVR a fost demis după ce a schimbat ilegal grila postului din Cluj
Legile GDPR împiedică Facebook să-și lanseze serviciul de dating
Rețelele sociale au pierdut aproape 10 miliarde de dolari din cauza modificării setărilor de confidențialitate ale iPhone
Twitter declară că noua scurgere de date nu a fost cauzată de vulnerabilități ale platformei
După ce a preluat Twitter, Musk vinde stocuri Tesla