Premieră în Republica Moldova: un edil s-a autonumit primar interimar al Chișinăului

Îl mai țineți minte pe Ion Leonard Dicu, primar din județul Dâmbovița, care s-a autodeclarat Cetățean de Onoare al localității? Ei bine, un primar din Republica Moldova a trecut la o fază superioară. Potrivit presei de la Chișinău, Ruslan Codreanu s-a autonumit primar general interimar al capitalei Republicii Moldova.

În dispoziția semnată chiar de el, cea în care își acordă funcția de primar, Ruslan Codreanu scrie „îmi asum asigurarea de drept a funcției de primar general interimar al municipiului Chișinău!” Apoi urmează ștampila de la Resurse Umane și semnătura primarului autodesemnat. Documentul există iar Departamentul Juridic al Primăriei a anunțat că totul este conform legii.

Sursa foto: Igor Munteanu

Ruslan Codreanu a rămas primar interimar al Chișinăului după demisia Silviei Radu și invalidarea mandatului lui Andrei Năstase. Inițial el a anunțat că nu va asigura această funcție până la alegerile locale de anul viitor, ulterior însă s-a răzgândit. Scrutinul din 3 iunie de la Chișinau a fost declarat nul de către instanța de judecată. Decizia a stârnit un vald proteste și a lăsat Republica Moldova fără asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *