Telegram va începe să modereze mesajele private, după arestarea CEO-ului
Telegram va începe să modereze mesajele private, după ce CEO-ul companiei, Pavel Durov, a fost arestat în Franța din cauza activității criminale desfășurate pe platformă. Până acum, Telegram avea o politică strictă prin care refuza să intervină în discuțiile private ale utilizatorilor. Problemele legale în care se află, însă, au schimbat atitudinea laxă a serviciului de mesagerie.
La sfârșitul lunii august, Durov a fost arestat de autoritățile franceze ca parte dintr-o investigație ce afirmă că acesta „a permis ca activitatea infracțională să se desfășoare nestingherită pe aplicația de mesagerie”.
Într-o postare pe Telegram, distribuită și pe X, Durov spune că platforma va schimba modul în care va modera conținutul și mesajele utilizatorilor. Cea mai importantă schimbare e că chaturile private vor fi supuse moderării și nu vor mai fi complet secrete.
„Creșterea bruscă a numărului de utilizatori ai Telegram la 950 de milioane a cauzat dificultăți de creștere care au facilitat abuzurile infractorilor asupra platformei noastre. De aceea, mi-am făcut un obiectiv personal din a mă asigura că îmbunătățim semnificativ lucrurile în această privință. Am început deja acest proces la nivel intern și vă voi împărtăși foarte curând mai multe detalii cu privire la progresul nostru”, a declarat Pavel Durov în postare.
CEO-ul Telegram lasă de înțeles că mai multe schimbări vor fi anunțate, însă moderarea mesajelor e deja implementată. Telegram și-a actualizat pagina de FAQ (întrebări frecvente) unde – sub capitolul legat de legea GDPR – afirmă că „toate aplicațiile Telegram au butoane «Raportează» care vă permit să semnalați conținutul ilegal moderatorilor noștri – în doar câteva atingeri”.
Arestul lui Durov pare să fii schimbat politica companiei, un lucru necesar dacă Telegram vrea să scape de reputația dubioasă pe care a căpătat-o în ultimii ani. De la distribuirea de pornografie infantilă – pentru care este anchetată în Coreea de Sud – și până la refuzul companiei de a lucra cu autoritățile, problemele legale ale Telegram au nevoie și de anumite schimbări interne pentru a fi cu adevărat soluționate.
1 Comentariu
Articole asemănătoare
Cenzura online în 2021. 27% din internetul din România este restricționat
O aplicație a vândut peste 3 miliarde de poze de pe rețelele sociale unor agenții guvernamentale
China vrea ca peste 200 de instituții media să răspândească propagandă despre cum a răspuns Beinjingul pandemiei
Date îngrijorătoare: doar 12% din români au verificat informațiile citite pe internet
Facebook susține că Instagram nu este toxic pentru adolescenți