Studiu: prețul vieții fără Facebook

Un om normal petrece câteva ore bune pe zi pe rețelele sociale, așa că o echipă de cercetători și-a propus să afle ce s-ar întâmpla dacă le-ar propune subiectilor să își închidă conturile de Facebook.

Prima etapă a fost organizată sub forma unei licitații: participanților la studiu li s-au oferit bani reali în schimbul renunțării la cea mai populară rețea. Timpul și prețul a variat, însă suma medie este relativ ridicată – 1000 de dolari, conform Playtech.

“Participanții la licitație s-au confruntat cu consecințe financiare reale, așa că au fost îndemnați să se gândească serios la ce compensație ar vrea să își închidă conturile pentru o perioadă fixă de timp și să parieze sincer (…) Studenții au pus o valoare mai mare pe Facebook decât membrii comunității. Un număr de participanți au refuzat să parieze, sugerând că dezactivarea Facebook-ului pentru un an nu era o posibilitate bine-venită”, a declarat unul dintre cercetători.

S-a observat că atașamentul emoțional față de conturile personale este mare, pe primul loc în această privință fiind studenții. Aceștia au cerut cel mai mult, 2.076 de dolari. Au mai fost intervievate alte două grupuri, unul format 138 de membri ai comunității, și altul din 931 de oameni testați online, prin serviciul Mechanical Turk de la Amazon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *