Statul pe social media, activitatea preferată pe internet a românilor. Consumul de presă e (destul de) popular

People use their smartphone to take photos of the L'Oreal fashion show on the Champs Elysees avenue during a public event organized by French cosmetics group L'Oreal as part of Paris Fashion Week, France, October 1, 2017. REUTERS/Charles Platiau TPX IMAGES OF THE DAY - RC1CAB6813E0

Românii sunt mari consumatori de social media – de fapt, aceasta e principala lor activitate atunci când vine vorba de statul pe internet, o arată un studiu realizat recent de către Reveal Marketing Research și citat de Paginademedia.ro.

Interviurile, realizate prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), indică că 83% din respondenți folosesc o rețea de socializare atunci când accesează internetul. Cifra nu se modifică cu mult nici atunci când vorbim de grupele de vârstă: 89% dintre tinerii intervievați susțin că folosesc astfel de platforme, în timp ce bătrânii folosesc rețelele de socializare în proporție de 82%.

Folosirea e-mailului este o altă activitate populară în rândul românilor (73%), precum și cumpărăturile online (43% dintre cei intervievați afirmând că au achiziționat ceva de pe internet în ultima săptămână).

Divertismentul este, la rândul său, o preocupare semnificativă a românilor pe internet – cu atât mai mult a tinerilor. „69% dintre mileniali și 61% dintre tinerii profesioniști au afirmat că ascultă muzică pe Internet, iar 59% dintre familiile moderne au aceeași activitate într-o săptămână. Deși comparativ cu primele segmente, seniorii pensionari înregistrează un procent mai scăzut când vine vorba de a asculta muzică atunci când stau pe Internet, observăm totuși, că 4 din 10 pensionari fac acest lucru. Vedem o deschidere a pensionarilor spre mediul online”, se arată în studiul publicat pe pagina oficială a companiei.

Un alt aspect interesant surprins de raport este că, în ciuda condițiilor impuse de pandemie, doar 26% dintre români susțin că lucrează sau învață de acasă.

Consumul de presă, o activitate (destul de) populară

În ceea ce privește consumul de mass-media, studiul Reveal Marketing Research indică că cititul presei rămâne o constantă în viața românilor, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt mai în vârstă. Există, totuși, loc de îmbunătățiri, dat fiind faptul că doar 55% din respondenți au afirmat că citesc publicații online când stau pe internet.

Publicul cel mai interesat de ultimele evenimente este cel al persoanelor în vârstă (într-o proporție de 76%), alături de persoanele adulte fără parteneri (60%).

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri