Site-ul publicației Novaya Gazeta, blocat de autoritățile ruse

Începând de azi, site-ul publicației independente Novaya Gazeta nu mai este accesabil de pe teritoriul rus. Măsura a fost luată de organismul de supraveghere a mass-mediei și comunicațiilor, Roskomnadzor, după ce licența ziarului a fost revocată în septembrie.

Revocarea licenței de presă vine după o serie de pedepse din partea statului, aplicate instituției media ca răspuns la luările sale de poziție.

De exemplu, la scurt timp după ce a început invazia rusă în Ucraina, Novaya Gazeta a decis să oprească publicarea pe site-ul său, pe rețelele de socializare și în presa scrisă, ca răspuns la noile legi stricte de cenzură introduse de Rusia, conform DW.

După relocarea unei părți a personalului înafara Rusiei și lansarea Novaya Gazeta. Europe, Kremlinul a blocat accesul la acest site. La scurt timp după aceea, ediția rusă a Novaya Gazeta a fost amendată cu 350.000 de ruble (5.595 €) pentru „abuz de libertatea presei”, iar apoi i-a fost revocată licența media, în septembrie. „

„Ceea ce faceți este o crimă. Îi privați pe sute de oameni de locuri de muncă, iar pe cititori – erau 27 de milioane în martie – de dreptul la informare”, a declarat fondatorul publicației, laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, după decizia instanței.

Novaya Gazeta este considerată a fi una dintre ultimele instituții media independente din Rusia. A fost fondată parțial cu banii oferiți de fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov din premiul Nobel pentru Pace și a investigat, începând din 1993, subiecte importante pentru societatea rusă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *