Sistemul lansat de Facebook care te-ar urmări

Facebook a lansat un sistem care ar putea să pară cel puțin bizar: gadget-urile companiei promit să ușureze viața de zi cu zi a utilizatorului, însă există voci care spun că acestea ar și urmări ce se întâmplă în casă.

Este vorba despre Portal și Portal+, două device-uri ca un ecran, în care este incorporat Alexa, un asistent virtual. Sistemul a fost lansat de către compania lui Mark Zuckerberg pentru efectuarea apelurilor video de calitate înaltă, dar are și servicii de streaming precum Facebook Watch, Food Network, Spotify, Pandora, iHeart Radio, Newsy, conform Metro.co.uk.

Mai mult, într-o încercare de a le asigura clienților că greșelile din trecut nu se vor mai repeta, Facebook a dezvăluit că cele două gadget-uri vor veni cu o acoperitoare pentru camera video, dar și capacitatea de a dezactiva atât camera, cât și microfonul, cu o simplă atingere.

Numeroși specialiști din domeniu sunt sceptici cu privire la capacitatea Portal de a oferi intimitate utilizatorilor, în contextul în care Mark Zuckerberg a afirmat public că își acoperă cu bandă adezivă camera de la laptop, dar are legătură și cu cele mai recente scandaluri în care platforma de socializare a fost implicată, printre care și Cambridge Analytica.

Citește mai multe pe Metro.co.uk

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri