Serviciile franceze acuză Rusia de răspândirea fricii privind invazia de ploșnițe

France, Marseille, 05-07-2023. Une punaise de lit sur le doigt de l'entomologiste Jean-Michel Berenger, de l'Institut Méditerranée Infection. Photographie de Léonor Lumineau / Hans Lucas.

Panica din Franța din cauza infestării cu ploșnițe ar fi fost amplificată de Rusia – spun surse militare franceze, care par convinse că Kremlinul s-a amestecat în scandalul creaturilor micuțe care sug sânge.

Dezinformarea răspândită pe platformele de socializare a susținut că sancțiunile ar fi responsabile de infestare, deoarece importurile de substanțe chimice rusești esențiale pentru crearea de insecticide au fost interzise, conform The Independent.

Alte postări, evidențiate pentru postul francez de televiziune RNC de către surse militare, spuneau că „agentul anti-gândaci de pat folosit în mobilier și în majoritatea materialelor din lemn este fabricat în Rusia (…) și că, din cauza sancțiunilor impuse acestei substanțe”, pulverizarea a fost oprită.

Postările citează în mod repetat La Montagne ca sursă a acestei afirmații și dau chiar o captură de ecran falsă a articolului respectiv, aparent publicat pe 8 octombrie.

Cu toate acestea, Rusia va fi dezamăgită să afle că nu sancțiunile sunt cauza infestării, deoarece această problemă datează de „trei sau patru ani”, potrivit sindicatului de igienă pentru controlul dăunătorilor – cu mult înainte de începerea invaziei rusești în Ucraina.

Panica insectelor de pat a cuprins TikTok, fiind publicate sute de videoclipuri cu creaturile prezentate în diferite locuri publice, cum ar fi metroul. Parizieni și turiști au fost văzuți stând mai degrabă în picioare decât așezându-se pe scaunele de stofă din metrou.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri