Șeful TikTok va depune mărturie în fața Congresului american, în martie

In this photo illustration, the social media application logo, TikTok is displayed on the screen of an iPhone on an American flag background on August 3, 2020 in Arlington, Virginia. - President Donald Trump said Monday that Chinese-owned hugely popular video-sharing app TikTok will be "out of business" in the United States if not sold to a US firm by September 15, 2020."I set a date of around September 15, at which point it's going to be out of business in the United States," he told reporters. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP)

Directorul executiv al TikTok va depune mărturie în cadrul Congresului american, în martie. Shou Zi Chew se va prezenta în fața Comisiei pentru energie și comerț unde va da explicații cu privire la siguranța utilizatorilor și a posibilei interferențe din partea Beijingului.

Șeful TikTok a decis, conform The Wall Street Journal, în mod voluntar să vină în fața Congresului, fiind prima întâlnire oficială a lui Chew cu decidenții politici din SUA. Acesta va trebui să răspundă mai multor acuzații și să ofere explicații despre siguranța datelor utilizatorilor.

TikTok a permis cu bună știință posibilitatea ca Partidul Comunist Chinez să acceseze datele utilizatorilor americani. Americanii merită să știe cum aceste acțiuni au un impact asupra confidențialității și securității datelor lor, precum și ce măsuri ia TikTok pentru a-i proteja pe copiii noștri de prejudicii online și offline”, a scris președinta Comisiei pentru energie și comerț într-o declarație de presă citată de WSJ.

În ultima vreme, TikTok se află sub o presiune politică din partea administrației Biden și negociază un acord care să respecte cerințele de securitate cerute de oficialii guvernamentali. Un rezultat concret este încă așteptat, însă Comisia pentru energie și comerț speră să accelereze procesul.

Conform unor surse citate de The New York Times, negocierea se dovedește foarte lentă din cauza faptului că TikTok nu vrea să se rupă de firma-mamă, ByteDance, așa cum cere administrația Biden, asta pe lângă asigurările de securitate pe care autoriățile le găsesc a fi insuficiente.

Scandalurile în care TikTok este implicată nu sunt deloc ușor de discreditat. De la îngrijorările declarate ale FBI și până la scurgerea de date a unor jurnaliști, platforma continuă să eșueze în garantarea unor măsuri de protecție satisfăcătoare. Mărturia lu Chew ar putea schimba acest lucru, însă îndepărtarea de ByteDance s-ar putea dovedi a fi imposibilă.

Șeful TikTok se află, de curând, într-o campanie de discuție publică cu mai mulți oficiali politici din zonele de interes ale platformei, la începutul lunii ianuarie fiind în Bruxelles unde a asigurat decidenții Uniunii Europene că TikTok va respecta normele de reglementare a spațiului și pieței digitale, care urmează să între în vigoare în acest an.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri