Șeful Sputnik Moldova a fost expulzat de autoritățile de la Chișinău

Șeful „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov, a fost expulzat de autoritățile de la Chișinău, după ce a fost declarat indezirabil. Șeful propagandei ruse din Republica Moldova nu va mai putea să intre pe teritoriul țării timp de zece ani.

Conform Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) de peste Prut, Denisov a fost declarat indezirabil „în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale R. Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”.

„Conform art. 55 a  Legii nr. 200/2010 privind regimul străinilor în R. Moldova, o persoană poate fi declarată indezirabilă dacă a desfăşurat, desfăşoară ori în privinţa acesteia există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică”, se arată într-un comunicat al IGM, citat de publicația ZDG.md.

sursa foto: IGM R. Moldova

Sputnik Moldova a răspuns la expulzarea șefului său, relatând că Vitalii Denisov a fost ridicat de la domiciliul său de ofițerii serviciului de migrație și l-au dus la aeroport. Mai mult, nu ar fi fost lăsat să își facă bagaje sau să își ia animalele cu el.

Într-o declarație pentru site-ul de propagandă pe care îl conducea, Denisov afirma, conform Ziare.com: „În mașină mi s-a dat o copie a deciziei că trebuie să părăsesc țara ca persoană care reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a Republicii Moldova.<…> În documentul privind interdicția de intrare s-a scris ceva despre activitățile de informare”.

Denisov activa în calitate de administrator al „Sputnik Moldova” din martie 2023. Anterior, lucrase și la alte site-uri din cohorta Sputink. Republica Moldova a decis, la două zile de la invadarea Ucrainei de către Rusia, blocarea a două site-uri finanțate de Moscova: sputnik.md și gagauznews.md. Totuși, ulterior deciziei Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Sputnik a anunțat lansare a altor trei site-uri accesabile de pe teritoriul Republicii Moldova.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri