Șefa FEMA, „foarte îngrijorată” de dezinformarea din China și Rusia cu privire la dezastrele naturale
Dezastrele naturale sunt evenimente pe care puține țări sunt pregătite să le abordeze și chiar și cele care sunt pregătite tind să fie luate prin surprindere de un element neașteptat. Dar lucrurile sunt și mai dificile atunci când persoanele afectate nu au încredere în agențiile care ar trebui să le ajute, datorită dezinformării răspândite de țările adverse – și anume, China și Rusia.
Aceasta este una dintre cele mai mari preocupări ale lui Deanne Criswell, administratorul Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență (FEMA), care se află în subordinea Departamentului pentru Securitate Internă al Statelor Unite. Ea și-a exprimat această idee în timpul unui interviu acordat în cadrul COP28.
„Sunt foarte îngrijorată de convergența atacurilor cibernetice cu dezastrele noastre naturale – că adversarii noștri știu când suntem cei mai vulnerabili și știu cum să profite de acele momente”, a declarat Criswell în cadrul unui eveniment Axios.
Ea a mai spus: „Sunt foarte îngrijorată de acest nou peisaj de amenințări care intră în mediul nostru și creează provocări cu care nu ne-am mai confruntat până acum”.
„Ne creează atât de multe dificultăți pentru a-i determina pe oamenii care au cu adevărat nevoie de ajutorul nostru să vină să ne ceară ajutorul, deoarece a creat acest nivel de neîncredere”, a adăugat administratorul FEMA. „Este o provocare cu totul nouă”.
Printre evenimentele în care s-a observat o astfel de evlavie se numără incendiile devastatoare din Maui și scurgerea de substanțe chimice din East Jerusalem, Ohio.
Articole asemănătoare
Extremiști, site-uri de propagandă și ”eroi”. Cam așa s-a regăsit mitingul pro-legea offshore în online
Ceaușescu n-a murit, el trăiește printr-o pagină de Facebook omagială
EXCLUSIV Joaca cu etica jurnalistică, o sabie cu două tăișuri? Raluca Radu: ”Neîncrederea în presă duce la faliment”
Meta a închis mai multe grupuri pentru camionagii folosite de români să facă bani
Românii întreabă lucruri trăznite. Ce ne arată statistica Google despre preocupările oamenilor