Însemnele USR-PLUS, folosite pentru a boicota turul 2. Mesajul a fost distribuit și de purtătorul de cuvânt al PSD

O anchetă realizată de G4Media.ro arată cum sunt folosite însemnele Alianței USR-PLUS pentru ca turul 2 al alegerilor prezidențiale să fie boicotate.

După scandalul fake news-ului distribuit de PSD în timpul conferinței de presă a lui Iohannis, a fost descoperită o nouă încercare de manipulare a publicului. Pe Facebook au circulat mai multe mesaje, ce păreau a aparține USR-PLUS întreptate către candidatul Klaus Iohannis sau Guvernul lui Ludovic Orban.

Unul dintre ele, notează G4Media, îi îndeamnă pe susținătorii partidelor lui Dan Barna și Dacian Cioloș să boicoteze turul 2, dacă Iohannis ”nu returnează prejudiciul de 300.000 de euro”. Într-o altă postare, distribuită de Valeriu Andrei Steriu – purtător de cuvânt al PSD -, unul dintre sloganurile de campanie ale lui Dan Barna (”Un tur 2 fără PSD”) a fost înlocuit cu ”Un tur 2 cu PSD”. Jos, în schimb, apare sigla Partidului Social Democrat.

sursa: G4Media.ro

Totodată, pe rețeaua de socializare a mai circulat și o postare falsificată, atribuită lui Florin Cîțu, ministru de Interne. Nu este prima oară când o declarație inflamatoare este trucată pentru a părea postată de un adversar politic. MediaStandard.ro a scris aici despre o postare atribuită lui Klaus Iohannis, în care președintele îi ataca pe Ion Țiriac și Simona Halep.

1 Comentariu

  1. N-am fost la vot pentru prezidențiale de vreo 3 mandate. Acum însă ma duc sigur. Nu ca îmi place Johannis, după măgăria „Mihalache”. Dar sigur PSD trebuie tras de urechi cat se poate de tare (in continuare controlează tara prin slugile locale) iar madama Dancila care a mâncat pâine degeaba la Bruxelles nu trebuie lăsata sa pună din nou tara pe tava hoților. Din partid socialist acest PSD a devenit ce poate fi mai rău in politica. Fake News…ca realizări…canci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *